Ciorba de perisoare din carne de manzat

de silvi0ara in Ciorbe, 25 Feb 2010 | 5904 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare:
  • 600g carne tocata de manzat
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1lingura orez
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • Zarzavat pentru ciorba
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina pastarnac
  • ½ telina radacina
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
  • 1 lingura orez
  • 3 rosii
  • 1l bors
  • 1 legatura leustean proaspat
  • 1/2 lingurita tarhon proaspat sau uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din carne de manzat:

Se toaca carnea si se amesteca cu ceapa tocata, oua, orezul, pasta de tomate, verdeata si faina. Se framanta bine. Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt (mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute, se adauga cam 3-4 l de apa. Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare, se potriveste de sare si piper. Apoi adaugam perisoarele, se mai lasa sa fiarba 20-30 de minute sa fiarba perisoarele, apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute, apoi punem leusteanul tocat si tarhonul. Cine doreste poate adauga si zdrente de ou. Se serveste cu smantana

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din carne de manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (2)

mihaelar63 1

27.02.2010, 08:08

trebuie sa fac si eu cu bors
il cumperi ? sau il prepari acasa?

silvi0ara 1

27.02.2010, 11:16

Il cumpar din piata de la o doamna care il face la ea acasa.Ca pe vremuti.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de os cu bors